Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg őrölt zabpehely
- 12 dkg puha vaj
- só
- víz
A tészta hozzávalóit mixerrel dolgoztam össze, kb fél deciliter vizet adtam hozzá, annyit, hogy eny semmiképpen sem folyós, ujjal a formába nyomkodható tésztát kapjak. A kicsi méretű tepsibe szétterített tésztát fél órára hűtőbe tettem.
Addig elkészítettem a gombás tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez:
- kb. 30 dkg gomba, felszeletelve
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- pirospaprika
- só, bors
- 1 evőkanál kókusztejszín
- reszelt sajt
- olívaolaj
A vöröshagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és addig pároljuk, amíg már csak kevés leve van, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a tejszínt. Amikor minden lé elpárolgott, akkor kivesszük a hűtőből a tésztánkat és ezt a gombamártást ráöntjük a tésztára, reszelünk rá sajtot és 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a sajt a tetején pirosodni nem kezd.
Kb. 1 óra elteltével az ízek finoman összeérnek és már szépen szeletelhető is a pite. A széle ugyan egy picit morzsálódik, de az íze mindenért kárpótol :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése