Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg puha vaj
- 2 ek xilit
- 3 tojás
- 10 dkg kókuszliszt
- 1/2 citrom leve
Mindent összekeverünk és egy gyurmázható állagú tésztát kapunk, amit elfelezünk. Az egyik felét belenyomkodjuk a tepsibe, a másikat egyelőre félretesszük.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 szál rebarbara
- 2 alma, lereszelve
- 2-3 evőkanál xilit
- fahéj
Sütés előtt |
Az almát lereszeljük és két kanál xilittel összekeverjük. A rebarbarát megtisztítjuk, majd egy pici vízben 1 evőkanál xilittel megpároljuk. Ha kész, félretesszük, hogy egy picit hűljön.
Amikor kihűlt, leöntjük róla a felesleges vizet, összekeverjük az almával, majd az egészet ráöntjük a tésztára. Ennek a tetejére a megmaradt tésztát rámorzsoljuk, majd a 170 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tészta meg nem barnul-pirosodik.
Én ezekkel a hozzávalókkal, eléggé lágy masszát kaptam. Adtam hozzá darált diót, meg még több kókuszlisztet, de nem segített rajta. Liszt nélkül nem tudtam gyúrni! Nem lehet, hogy kimaradt valami a leírásból?
VálaszTörlésEsetleg megolvasztottad a vajat folyèkonyra? Mert én keményen gyúrtam hozzá...
Törlés