Lassan másfél éve írom a blogot, de eddig még semmi epreset nem tettem fel. De nem azért mert nem szeretjük az epret, hanem mire nekiállnék sütni valami finomat, a lányok már meg is eszik, akárhány kilót is veszek belőle... Most cseles voltam! Akkor vettem meg az epret, amikor nem voltak itthon, és gyorsan elkészítettem nekik a desszertet... Imádták a süti minden egyes morzsáját!!!!!!
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 12 dkg xilit
- 11 dkg őrölt kókuszreszelék
- 11 dkg őrölt zabpehely
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát - a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját xilittel habosra keverjük, az őrleményeket hozzáaadjuk, ehhez még óvatosan hozzákeverjük a kemény habot a végén és 180 fokon, sütőpapírral borított tepsiben kisütjük a tésztát.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl kókusztejszín
- 10-12 dkg xilit
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 2 kiskanál útifűmaghéj
- fél citrom reszelt héja
- víz
- 50 dkg eper, apróra kockákra vagdosva
A mixer keverőtáljába beletesszük a kókusztejszínt, a xilitet, vaníliát, útifűmaghéjat és a fél citrom reszelt héját. Ha mixerezéskor azt látjuk, hogy túl sűrű és esetleg nem akar krémes állagúvá válni, akkor adjunk hozzá vizet. Az én tejszínem nagyon sűrű volt, így fokozatosan adagoltam hozzá a vízből, hogy kissé folyékonnyá váljon a krém. Részben úgyis megsűrűsödik az útifűmaghéjtól, másrészt szeretem, amikor a krém átáztatja a piskótát egy kicsit.
A kihűlt piskótára rászórjuk az eperdarabokat, erre öntjük a krémet.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük eperrel, amennyiben még maradt :)
Szia,
VálaszTörlésTepsi méretet lehet hozzá tudni? Esetleg készült olyan kép is, ahol fel van szeletelve? Kíváncsi vagyok, hogy milyen magas a piskóta. :)
Nagyon köszönöm
Szia! Kb. Két ujjnyi vastag volt a piskóta. A tepsi Ikeában vàsárolt standard kapcsos forma
TörlésSzia mit csinaljak ha nem akar a krem, kremes alagga valni? Nagyon folyekony
VálaszTörlésÁllás során besûrûsödik, mert azidô alatt a útifûmaghéj felszívja a nedvességet!
Törlés