Megsütöttem a szülinapi tortámat, amit majdnem megettünk, pedig nem volt kicsi.... Az eper az mégiscsak eper!!!
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 12 dkg xilit
- 11 dkg őrölt kókuszreszelék
- 11 dkg őrölt zabpehely
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát - a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel habosra keverjük, az őrleményeket hozzáadjuk, majd ehhez óvatosan hozzákeverjük a kemény habot a végén és 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a tésztát.
Hozzávalók a töltelékhez és a tejszínhabhoz:
- jó sok eper - én egész epreket állítgattam egymás mellé telis tele, a piskóta tetején
- cukormentes eper vagy szilvalekvár - én szilvával készítettem
- 6 dl kókusztejszín
- 3 evőkanál xilit
A kihűlt piskótát megkentem szilvalekvárral - se nem túl vastagon, se nem túl vékonyan. Ha jól emlékszem, olyan 3 nagy evőkanálnyi ment rá. A lekvárra rakosgattam az epret csúcsos részével felfelé, majd a kemény habbá felvert kókusztejszínt rákanalaztam az epres piskótára. Fogyasztásig hűtőben tároltam.
Szia!
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni, hogy milyen kókusz tejszínt használsz, mert nekem nem sikerült felverni...
Köszi!
Timi
Szia! Én a Cocomas nevűt szeretem a legjobban, nem annyira intenzív a kókuszíz, és jól felverhető
VálaszTörlésszia, tudsz kérlek segíteni, melyik zabpehely a paleo? keresem már rég
VálaszTörlésköszi előre is :)
Szia! A zabpehely alapvetően nem paleo, a szigorú paleo kizárja... Viszont kompromisszumként fogyasztható, ha megengedőbb vagy magaddal. Amennyiben egészséges vagy, akkor mehet, ha valami betegség miatt vállalkoztál a paleo-ra, akkor inkább kerüld el.
Törlésköszi!!!! :)
Törlés