Tulajdonképpen egyik saját piskótámat alakítottam át pogácsáva, mert hiányoltam valami olyan sütit itthonra, ami menetközben is bekapható. Most a Balaton-átúszásra való felkészülés miatt kell a nagyobb energia-ellátás, vagyis sütök minden nap :):):)
Hozzávalók:
- 2 pohár (2 dl pohárral mérve) aszalt gyümölcs - én aszalt sárgabarackot, datolyát és fügét tettem bele vegyesen
- 4 tojás
- 2 nagy evőkanál vaj (hideg vajból merítve)
- 2/3 pohár őrölt kókuszreszelék
- 2/3 pohár őrölt zabpehely
- 1 kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerinti mennyiségben
Minthogy nincs olyan aprítógépem, amely a ragacsos aszalt gyümölcsöket alaposan ledarálja, így a turmixgépembe beleütöttem a négy tojást, arra rádobáltam a két pohárnyi aszalt gyümölcsöt és a kettőt együtt szép krémessé turmixoltam.
Ezután egy keverőtálba átöntöttema masszát és az összes többi hozzávalót hozzákevertem - a vajat, az őrleményeket, sütőport, sót és a mézeskalács fűszerkeveréket. Ragacsos, sűrű masszát kapunk, amit kiskanállal tudunk a sütőpapírral bélelt tepsibe kiadagolni.
Egy Erdélyi 6 gyerekes anyuka vagyok. Mivel a gyerekek tej allergiásak, én gluténmentesen étkezésem és érzékenység miatt az egyik leányzónak maximum hetete egyzser jöhet szóba a burgonya fogyasztás, számukra a blogod kész kincstár! Köszönöm!
VálaszTörlésEzt a receptet is már rengetegszer elkészítettük, csak annyit változtattam, hogy fagylalaltformázó kanállal formáztam az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért.
Köszönöm a segítséget! Szép napot!
Annyira boldoggá tett a leveled!!! Köszönöm!!! Örülök, h használjátok a receptjeim! Nektek is szép napot!
Törlés