2019. december 20., péntek

Rizstejes-petrezselymes borsókrémleves




A Lidl idei szakácskönyvében nagyon sok mentes recept van, szerintem jó sokat el fogok belőle készíteni. Még az egyébként reformétkezés ellenes lányaimnak is nagyon tetszett!!! Ez azért valami... Minimálisan tértem el a recepttől - paszternák helyett petrezselyem gyökeret használtam és fagyasztott borsó helyett üvegeset.

Hozzávalók:

- 4.5 dl rizstej
- 2.5 dl víz
- 1 üveg borsó, levével együtt
- kakukkfű
- só
- bors
- 1 közepes méretű petrezselyemgyökér, felkarikázva
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek eritrit
- szárított bazsalikom
- 1 marék fagyasztott vagy friss petrezselyemzöldje

A tejet, az eritritet ès a vizet együtt felforraljuk, majd mehet bele a felkarikázott perrezselyem gyökér. Amikor az megpuhul, adjuk hozzá a borsót a levével, a fűszereket és az olívaolajat. Lefedve főzzük 5 percig, majd turmixoljuk le. Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!!!
Nagyon dícsérték!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése