2019. december 20., péntek
Rusztikus olasz zöldségpörkölt sonkával
Hozzávalók:
1 liter paradicsomlé
1 piros kápia paprika, felkockázva
2 nagy hagyma, felkockázva
5 paradicsom, felkockázva
8 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
2 evőkanál rizstejszín
adalékmentes ételízesítő
olívaolaj
bors
só
1 babérlevél
1 kiskanál őrölt pirospaprika
víz
parmezán
15 dkg felkockázott gépsonka
Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, amint üvegessé válik, dobjuk rá a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd lefedve, nagyon alacsony hőfokon pároljuk teljesen puhára. Ekkor mehet rá a paradicsomlé, és két evőkanál sűrű rizsejszín, illetve a babérlevél is. És főzzük további 10 percig. Keverjük bele a sonkát is, várjuk meg amíg neg egyszer felforr és kész is.
Vegyük ki a babérlevelet és ellennőrizzük a fűszerezést!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése