2019. december 20., péntek
Sáfrányos-fokhagymás csirke, pirított őrölt mandulával
Hozzávalók a húshoz:
- 60 dkg csirkemell, felcsíkozva
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- olívaolaj
Hozzávalók a szószhoz:
- 5-6 dkg őrölt mandula, serpenyőben zsiradékmentesen aranybarnára pirítva
- 2 fej fokhagyma, gerezdekre tisztítva
- egy púpos kiskanál sáfrány, fél dl forró vízbe áztatva
- 3 dl rizstejszín
- 10 dkg vaj
- só
- bors
A 10 dkg vajat langyosítsuk fel, dobjuk rá a sok fokhagymát és lefedve 15 perc alatt aranysárgára süssük meg.
A tejszínt turmixoljuk össze a vizes sáfránnyal és a fokhagymával együtt, majd keverjük bele a mandulát és sózzuk-borsozzuk.
Közben a fokhagyma vaján, egy kis olívaolajjal pirítsuk meg a húst. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a szószunkat, melegítsük át együtt és tálalhatjuk is egy kis rizzsel vagy bulgurral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése