Eredetileg ez egy újabb brownie-nak készült a Kókuszlisztes paleo brownie receptje alapján, de nagyon elbambultam... olyannyira, hogy kimaradt a kókusztejszín a tésztából. Emiatt viszont egy nagyon száraz, alig lenyelhető tésztát kaptam. Hogy mentsem a menthetőt, kézzel lemorzsoltam a tésztát, szilvalekvárt adtam hozzá és tejszínt tettem a tetejére... Azt kell mondjam, jobb lett, mint a jól elkészített sima brownie!!! Fenséges, ízletes, nagyon finom...
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg kókuszolaj
- 10 dkg cukormentes kakaópor
- 10 dkg xilit
- 5 tojás
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 4-5 evőkanál cukormentes szilvalekvár
- 4dl kókusztejszín
- 2 evőkanál xilit
Az öt tojást elkezdjük mixerelni, hogy jó habos legyen, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, xilitet és a vajat és még együtt is jó ideig mixereljük.
Közben a száraz hozzávalókat - a kakaót és a kókuszlisztet összekeverjük.
Amikor a tojásos egyveleg elkészül, összekeverjük a lisztessel és szép simára keverjük.
180 fokra felmelegített sütőben sütjük papírral bélelt tepsiben kb. 25 percig.
Amikor a tészta kihűl, kezünkkel szétmorzsoljuk, hozzákeverjük a lekvárt. A megadott mennyiségtől lehet több vagy kevesebb lekvárt is belekeverni - ízlés szerint. Semmiképpen sem folyékony, inkább egy kicsit ragacsos masszát kapunk, amit papírral bélelt tepsibe nyomkodunk, lapátolunk.
A kókusztejszínt 2 evőkanál xilittel kemény habbá mixereljük és rákenjük a sütinkre, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, cukormentes kakaóval megszórva egy kimondhatatlanul finom sütit kapunk... Amennyire sikertelennek tűnt a süti a kezdetek kezdetén, annyira jól sikerült az 'újratervezés' után!!!
Amikor a tészta kihűl, kezünkkel szétmorzsoljuk, hozzákeverjük a lekvárt. A megadott mennyiségtől lehet több vagy kevesebb lekvárt is belekeverni - ízlés szerint. Semmiképpen sem folyékony, inkább egy kicsit ragacsos masszát kapunk, amit papírral bélelt tepsibe nyomkodunk, lapátolunk.
A kókusztejszínt 2 evőkanál xilittel kemény habbá mixereljük és rákenjük a sütinkre, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap, cukormentes kakaóval megszórva egy kimondhatatlanul finom sütit kapunk... Amennyire sikertelennek tűnt a süti a kezdetek kezdetén, annyira jól sikerült az 'újratervezés' után!!!
Szia! :)
VálaszTörlésTegnap megcsináltam, és nagyon jó sikerült! Köszönöm a receptet! :)
Üdv,
Eugénia
Szia!
VálaszTörlésNagyon örülök!!! Remélem még jónéhányat kipróbálsz!
Biztosan, jók a receptjeid! :)
VálaszTörlésMár kétszer is elkészitettem nagyon finom volt. Ezentúl is innen fogok fözni, sütni. Köszönöm szépen.
VálaszTörlésÜdv:Zsuzsa
Köszi, hogy ezt megosztottad velem - olyan jó érzés ilyet olvasni!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésPersze, hiszen a tésztát úgyis szét kell morzsolni :)
TörlésKedves Brigi!
VálaszTörlésMeg szeretném kérdezni, hogy hány dkg vajat kell beletenni a krémbe? Sajnos nem látom a mennyiséget.
Előre is köszönöm a válaszodat :) !
Üdvözlettel:
Timár Tünde
Kedves Brigi!
VálaszTörlésMeg szeretném kérdezni, hogy hány dkg vajat kell beletenni a krémbe? Sajnos nem látom a mennyiséget.
Előre is köszönöm a válaszodat :) !
Üdvözlettel:
Timár Tünde
Kedves Brigi!
VálaszTörlésMeg szeretném kérdezni, hogy hány dkg vajat kell beletenni a krémbe? Sajnos nem látom a mennyiséget.
Előre is köszönöm a válaszodat :) !
Üdvözlettel:
Timár Tünde
10 dkg kókuszolaj megy a tésztába, csak elírtam vajnak :) A krémbe nem megy extra zsiradék
TörlésÜdv. Brigi
Szia Brigi! Tegnap kipróbáltam és nagyon finom! Gratulálok hozzá! :) Azt gondolom, hog az én tésztámhoz még tehettem volna több lekvárt, mert egy kicsit morzsalékos lett, na de sebaj, így is nagyon finom! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia Brigi!
VálaszTörlésVajon más lekvárral is jó lehet, vagy csak a szilvalekvárral az igazi?