Talán ez az első olyan recept a blogon, amely azért kerül fel, mert csak Trixi szereti :) Na jó, Gabesz is. De az tényleg ritka, hogy Trixinek tetszik egy étel és Saci pedig fanyalog rajta. A sushi az olyan, és én ebben egyetértek vele 😀 Minthogy házilag eddig még nem készítettünk sushit, így egy sushi-készítő szettet vettünk: egy dobozban minden hozzávaló benne van: 2 zacskó sushi rizs, 3 nori lap, szójaszósz, ecetes gyömbér, tekerő gyékény, pálcikák. Vettünk hozzá zöldséget és halat és kezdődött is a vasárnapi kreatívkodás. Sajnos a lépésekről nem készítettem fotókat, mert először gyártottuk és nagy felfordulás volt a konyhában (és az ebédlőben is)..., viszont az alábbi linken megtekinthető az összeállítás folyamata.
A mennyiség, ami a dobozban volt, 2 főre elegendő. Az Asia Center étterem részlegén találtunk egy üzletet, ahol a japán, thai, kínai és vietnámi konyha hozzávalóinak szinte teljes skáláját be lehet szerezni...
Hozzávalók:
- 3 nori lap
- 2 zacskó főtt nori rizs
- fekete és fehér szezámmag
- szójaszósz
- fél sárgarépa, nagyon vékony csíkokra vagdosva
- 1 darab uborka, nagyon vékony csíkokra vagdosva
- ecetes gyömbér (tetszőeleges - mi kihagytuk)
- 1 kisebb avokádó húsa, vékonyra felszeletelve
- füstölt lazac, felcsíkozva (Auchanban vettük)
- füstölt tonhal, felcsíkozva (Auchanban vettük)
- fél piros kaliforniai aprika, vékonyra felcsíkozva
- tálkában víz (hogy a ragacsos rizst le tudjuk mosni a kezünkről😀)
A kiterített gyékényre eloszlatjuk a rizs egy harmadát - nem volt egy gyors és könnyű feladat, mert a rizs nagyon ragadt :). A közepére helyezünk halat és zöldséget, majd a gyékény segítségével, nagyon szorosan feltekerjük a roládot. A szorosan feltekert sushit nagyon éles késsel félbevágjuk, majd a feleket még félbe. Kb. 2 cm széles egy rolád szelet. Tányérra lefektetve tálaljuk és szójaszószba mártogatva a legjobb fogyasztani - egy kis sós ízt ad neki és nem lesz olyan száraz sem.
Trixi és Gabesz alig várják, hogy újra készítsünk sushit. Én csak csendben asszisztálok :)
A séf :)
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése