Még mindig a GoodFood magazin hatása alatt vagyok :) A sushi, amit Gabesz készített nem annyira az én világom, így a megmaradt kaliforniai paprikából én ezt a töltött paprikát készítettem magamnak és Sacinak.
Hozzávalók:
- 2 piros kaliforniai paprika, félbevágva, kicsumázva
- 2 egész csirkemell filé, darálva vagy nagyon apróra vagdosva (nem volt kedvem összeszerelni a húsdarálót, így mi apróra kockáztuk)
- 1 hagyma, apróra kockázva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt kömény
- 3-4 db gomba, szeletelve
- 40 dkg darabolt paradicsom (eredetileg konzerv kellett volna, de csak friss paradicsom volt itthon, így azzal dolgoztunk)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- oregáno
- olívaolaj
- 2 csomag mozzarella, felszeletelve
- 1 evőkanál dió, apróra kockázva (ez eredetileg nincs benne a receptben)
A megtöltött paprikák |
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Olajozzuk meg és sózzuk a paprikákat és süssük 15 percig a sütőben.
Közben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat, pirítsuk benne a húst néhány percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsom pürét is. Sózzuk és borsozzuk.
Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat és süssük meg a hagymákat, majd fűszerezzük köménnyel és borssal, majd adjuk hozzá a gombát és a diót és együtt pirítsuk, folyamatosan kevergetve.
Amikor mindkettőt jónak találjuk, keverjük össze és ezzel a keverékkel töltsük meg a paprikáinkat. Mozzarella szeletekkel borítsuk és addig süssük, amíg a sajt aranybarnára sül.
Sütés előtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése