A hétvégi reggeliknél nehéz nézni, ahogy mindenki valamilyen tésztafélét (pogácsát, kenyeret, pirítóst...) keneget pástétommal, így szombat kora reggel kipattantam az ágyból, hogy készítsek magamnak valami "kenhető" alapot! 😀😀😀 Nagyon finom, puha, ízletes lepények lettek! Azt hiszem 8 vagy 9 tenyérnyi nagyságú lepény lett ebből a mennyiségből!
Hozzávalók:
- 40 gr útifűmaghéj
- 3,6 dl víz
- 1 kiskanál só
- 2 kiskanál sütőpor
- 100 gr szezámmagliszt
- 20 gr mandula liszt
- 3 púpos evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál chiamag
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vízben elkeverjük az útifűmaghéjat és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy zselés állagúvá váljon.
Amíg az útífűmaghéj duzzad a vízben, addig egy másik tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót.
A 10 perc letelte után keverjük össze a kettőt és alaposan gyúrjuk át. Ezután formáljunk a tésztából 8-9 kis labdát (ha kisebbeket gyúrunk kisebb lesz a lepényke) és úgy helyezzük el őket a papírral bélelt tepsin, hogy bőven legyen mellettük hely, mert szétterülnek :)
25 percig sütöttem.
Valami Isteni!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése