Ez valami szenzációs vacsi volt!!! A szardellakrém íze egy az egyben olyan volt, mint gyermekkoromban a horvát halpástétomé. Elmondhatatlanul sok szardellát és halpástétomot ettünk apuval anno 😀 Felnőtt koromban valahogy háttérbe szorult, de most azt hiszem ismét sűrűn fog az asztalra kerülni valamilyen formában.
Ma mártogatóst készítettem, amibe én a grillzöldségeket, a többiek a sajtos pogit mártogatták.
Hozzávalók a szardellakrémhez:
- 2 doboz szardella (dobozonként 6 db, a gerincét eltávolítva)
- 4 tojás sárgája
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál cukormentes mustár
- fél citrom leve
- 1 kiskanál eritrit
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 evőkanál parmezán sajt
- bors
Mindent beleteszünk egy turmixgépbe és alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon száraz lenne, tegyünk hozzá még egy kis olajat.
Hozzávalók a grillzöldséghez:
- 1 nyers cékla, megpucolva, felszeletelve
- 1 kaliforniai paprika, felszeletelve
- 3 nagy sárgarépa, megpucolva, hosszában kettévágva
- 1 cukkini, héjastól félbe szeletelve
- olívaolaj
- só
- bors
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A zöldségeket egy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd átkeverjük és egy papírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy ne fedjék egymást.
Addig sütjük, amíg barnás nem lesz a szélük.
Vacsira hangolódva :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése