Sacival nagyon elfogott bennünket a saláta-ehetnék, ráadásul ő a gránátalmás verziót szerette volna megalkotni. Mivel nem szeretem a gránátalma pucolással járó macerát, így azt ő kapta meg, én meg az összes többi "melót" magamra vállaltam.
Hozzávalók (1 főre):
- 2 marék rukkola
- 2 marék gránátalma
- 1 paradicsom, felkokcázva
- 1 marék napraforgómag, olívaolajon megpirítva
- 1 zacskó mozzarella, apróra felkokcázva
- frissen facsart citromlé
- só
- bors
- 3 baconszelet, megpirítva
- extraszűz olívaolaj
- balzsamecet
Fél paprikát is tettem az én salátámba, csak mert ott állt már fonnyadófélben a hűtőben, de az íze nem illett a salátába :)
Szóval minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint fűszerezzük és ízesítjük az olívaolajjal és a balzsamecettel. A bacont szétmorzsoljuk a kész saláta tetején és már kanalazhatjuk is!
Én pezsgővel fogyasztottam - megünnepeltük, hogy okleveles svédmasszőr lettem, Saci vajas pirítóst készített a salátához. Szerinte nagyon-nagyon illik a salihoz. Én is ettem volna, de nem volt elkészítve semmilyen paleos "Brigi" kenyér idehaza...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése