Húúúú, ez nagyon finom lett!!! Szép, formás, finom és meg is emelkedett! Egyszer már készítettem egy hasonló zsemlét, de ez még annál is finomabb lett. Nehéz abbahagyni az evést :) Mandulaliszttel szerettem volna készíteni, de az sajnos elfogyott és csak gesztenye lisztem maradt a szezámmagliszten kívül... Kicsit féltem, nehogy édes süti feelingje legyen, de szerencsére nem lett :)
Hozzávalók:
- 2 dl csapvíz
- 2 púpos evőkanál útifűmaghéj
- 1 kiskanál só
- 50 gr szezámmagliszt
- 50 gr gesztenyeliszt
- 75 gr őrölt fehér szezámmag
- 2 egész tojás
- 2 púpos evőkanál puha kókuszzsír
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- fehér és fekete szezámmagliszt a tetejére
Sütés előtt |
A 2 dl vízben elkeverjük az útifűmaghéjat és megvárjuk, amíg megkocsonyásodik. Akkor minden további hozzávalót hozzáadunk (icipicit ragacsos lett a tészta), majd megolajazott kézzel kis labdacsokat formálunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk. Nekem 11 kis labdacsom lett ebből a mennyiségből. A tetejüket megszórjuk fekete és fehér szezámmaggal, majd a 180 fokra felmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése