Imádom a krémleveseket! Részben, mert könnyen és gyorsan elkészíthetők, mésrészt a paleo verziók nagyon könnyűek és nem terhelik meg az ember gyomrát és több tányérral is ehetünk belőle este :):):)
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
- 2 répa, felkarikázva
- 2 fehérrépa, felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék felkockázott zellergumó
- 1 marék felkockázott karalábé
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- őrölt kömény
- olívaolaj
- aprított petrezselyemzöldje
Az olívaolajat felhevítjük, beledobjuk a vöröhagymát és üvegesre pirítjuk, azután rádobjuk az összes többi zöldséget a karfiolon kívül és néhány percig pároljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a köménnyel, majd felforraljuk. Ekkor már a karfiolt is hozzáadjuk és addig főzzük, amíg a zöldségek puhára főnek.
Botmixerrel pürésítjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres e és már ehető is.
Tehetünk bele kókusztejszínt is, de anélkül is isteni! Én reszelt parmezánnal ettem, nagyon illik hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése