Ez egy nagyon könnyű, nem száraz és nagyon finom kis süti, aminek a tésztája még nyersen is nagyon finom :)
Hozzávalók:
- 1 pohár reszelt, vagy pürésített alma
- 12 darab magozott datolya
- 4 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál vanília esszencia
- 1 evőkanál méz
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 2 pohár őrölt mandula
- csipetnyi só
- 1/2 pohár víz
Az őrölt mandulát összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A datolyát egy edénybe tesszük, annyi vízzel, hogy az ellepje, majd a mikróban 30 másodpercig főzzük a legmagasabb fokozaton. Ha felitta a vizet, akkor még egy kicsit rálöttyintve újabb 30 másodpercig főzzük a mikróban. Ezután a datolyát beletesszük a turmixgépbe, hozzáadjuk az almát, a kókuszolajat vagy vajat, mézet, fahéjat és a vanília esszenciát. Csak azért adtam hozzá vizet, mert az én turmixgépem csak nedves, leves dolgokat tud összemixelni... Ezt az alaposan összeturmixolt egyveleget ráöntjük az őrölt mandulára és összekeverjük. Kanállal adagoljuk a sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütjük 160 fokosra felmelegített sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése