2013. február 4., hétfő

Almás-datolyás keksz




Ez egy nagyon könnyű, nem száraz és nagyon finom kis süti, aminek a tésztája még nyersen is nagyon finom :)

Hozzávalók:

  • 1 pohár reszelt, vagy pürésített alma
  • 12 darab magozott datolya
  • 4 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál vanília esszencia
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 pohár őrölt mandula
  • csipetnyi só
  • 1/2 pohár víz
Az őrölt mandulát összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A datolyát egy edénybe tesszük, annyi vízzel, hogy az ellepje, majd a mikróban 30 másodpercig főzzük a legmagasabb fokozaton. Ha felitta a vizet, akkor még egy kicsit rálöttyintve újabb 30 másodpercig főzzük a mikróban. Ezután a datolyát beletesszük a turmixgépbe, hozzáadjuk az almát, a kókuszolajat vagy vajat, mézet,  fahéjat és a vanília esszenciát. Csak azért adtam hozzá vizet, mert az én turmixgépem csak nedves, leves dolgokat tud összemixelni... Ezt az alaposan összeturmixolt egyveleget ráöntjük az őrölt mandulára és összekeverjük. Kanállal adagoljuk a sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütjük 160 fokosra felmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése