2013. február 17., vasárnap

Almás-hagymás pulykamell




Hozzávalók:
  • 6-8 szelet kiklopfolt pulykamell filé
  • víz
  • só, bors
  • 4-5 alma, héjastól, szeletelve
  • 2 nagy hagyma szeletelve
  • vaj vagy olíva olaj
Serpenyőbe tesszük a hússzeleteket, szórunk rà sót, borsot és 2-3 dl vízzel felöntjük. Közepes hőfokon pároljuk, egészen addig, amíg a víz elfő, egy picit meg is piríthatjuk. Akkor a hússzeleteket kiszedjük egy tànyérra, majd a serpenyőbe dobjuk az alma és hagymaszeleteket, ha kell -nekem kellett- adunk még hozzá olívaolajat. Megborsozzuk, és sűrűn kevergetve addig pároljuk, amíg a hagyma megüvegesedik. 
A húsra rászedjük a hagymás almát és már kész is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése