2013. február 21., csütörtök

Isteni málnás piskóta




Hozzávalók:


  • 6 tojás
  • 16 evőkanál őrölt mandula
  • 8 evőkanál őrölt szezámmag
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 6 evőkanál xilit
  • Csipet só
  • 3 evőkanál vanília esszencia
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Málna
A tojássárgáját elkeverjük a vaníliával, sóval, sütőporral, xilittel és az olívaolajjal. Ezután hozzáadjuk az őrölt mandulát és szezámmagot.
Egy másik edényben felverjük a tojásfehérjét és hozzákeverjük óvatosan a krémhez.
Kivajazott tepsibe öntjük, tetejét pedig jól megszórjuk málnával.
Addig sütjük 160 fokon, amíg világosbarna nem lesz, de villával szúrópróbát is végezhetünk.


Olyan jól sikerült a süti, amit elvileg holnapra, uzsira sütöttem nekik, hogy kénytelen voltam egy újabb, dupla adagot sütni. :-) 





1 megjegyzés: