Egyszer már készítettem egy hasonló receptet, aminek Rakott karfiol volt a neve, de abban volt kókusztejszín. Ebbe most nem került, de mégis sokkal finomabb lett.
Hozzávalók:
- pohár víz
- 2 nagy kanál vaj
- 1/2 kiskanál tengeri só
- 1/2 pohár őrölt mandula
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 1 fej karfiol
- 1/2 pohár parmezán sajt
Egy edényben felmelegítjük a vizet, a vajat és a sót, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a mandulát.
Ehhez a masszához egyenként adjuk a tojásokat, miközben folyamatosan villával felverjük. Végül belekeverjük a parmezánt.
Közben egy üvegedénybe beletesszük a karfiol rózsákat, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd három percig a legmagasabb fokozaton főzzük. Még nem lesz veszettül puha, de ennyi elég is neki.
Kivajazunk egy tepsit, elhelyezzük benne a karfiolokat, majd ráöntjük a tojásos keveréket, úgy, hogy jusson mindegyik tetejére is egy kicsi a tésztából - persze, nagy része le fog folyni... :):):)
180 fokon sütjük addig, amíg aranybarnás lesz a tojásos rész.
Háááát ez valami nagyszerű volt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése