Hogy miért dán? Csak azért, mert az íze a gyermekkori fémdobozos dán, vajas kekszre emlékeztetett - Danish Butter Cookies. Imádtam! Na és a forgó kép milyen? Az animáció a 3DFotostudio.hu ajándéka (biztos nekik is ízlett a süti...).
Hozzávalók:
- 3 pohár (3*2 dl) őrölt mandula
- 2 nagy evőkanál méz
- 4 evőkanál hideg vaj
- Fél kiskanál sütőpor
- 2 tojás
- 1 evőkanál almaecet
- 1 kiskanál vanília esszencia
- Csipetnyi só
- 1 marék mazsola
- 1 marék apróra vagdalt cukormentes csoki
A mandulát összekeverjük a csipetnyi sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat és addig dolgozzuk össze, amíg morzsás egyveleget nem kapunk.
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a mézzel, almaecettel és a vaníliaesszenciával. Ezt összekeverjük a száraz keverékkel, majd hozzáadjuk a mazsolát és a csokit is.
160 fokon sütjük, amíg el nem kezd egy picit barnulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése