A gesztenyelisztnek hihetetlen intenzív az íze, így ezt a muffint csak az készítse el, aki szereti a gesztenyepürét. Sok lett a tészta, de már nem volt kedvem újabb muffinformát kivajazni, így lett egy piténk is, aminek a díszítését Sacikám és Laura barátnője vállalta. Elvileg egy mosolygós arcot rajzol ki a meggy és a málna... :):):)
Hozzávalók:
- 17 dkg kókuszolaj vagy vaj
- 20 dkg xilit
- 2 db tojás
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 22 dkg gesztenyeliszt
- 1 kiskanál fahéj
- 7-8 evőkanál kókusztej
- Meggy
A hozzávalókat alaposan összekerjük, majd a tésztát a kivajazott muffinformába töltjük, mindegyik tetejére teszünk 5-6 szem meggyet és 160 fokon, szép lassan sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e.
Nyugodtan mehet bele több meggy is, a tészta sűrűsége elbírja a lédús gyümölcsöt.
Szia! Ebből a mennyiségből lett a 12 muffin és a pite?
VálaszTörlés