Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma, felszeletelve
- 2 nagyobb sárgarépa, felkarikázva
- fél karalábé, vékonyan felszeletelve
- 2 fehérrépa, felkarikázva
- 1/3 zellergumó, vékonyan felszeletelve
- 1 tv paprika, felkockázva
- egy kis rózsa brokkoli, apróra szedve
- só, bors
- 1 púpos evőkanál csemege fűszerpaprika
- olívaolaj
A hagymát az olívaolajon feltesszük pirítani, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a pirospaprikát, alaposan, csomómentesre keverjük és rádobjuk a zöldségeket. Alaposan átkeverjük, hogy a zöldségeken egyenletesen eloszlassuk a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lefedve, közepesen hőfokon pároljuk, egészen addig, amíg a répafélék megpuhulnak. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Egyszerű sült pulykamell szeletekkel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése