Hozzávalók:
- 2 narancs
- 4 tojás
- 3/4 pohár méz
- 2 pohár őrölt mandula
- fél kiskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
A narancsokat megpucoljuk, majd a húsát felkockázzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és egy órán át alacsony hőfokon főzzük. Azután leöntjük róla a vizet és félretesszük hűlni.
Amíg a narancsunk hűl, addig szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a mézzel, szódabikarbónával, sóval. Ezután hozzákeverjük a mandulát.
A tojásfehérjét felverjük.
A kihűlt narancsokat összeturmixoljuk, majd ráöntjük a tojáshoz és végül pedig belelapátoljuk a felvert tojásfehérjét.
Esetleg a mandulát lehet helyettesíteni valamivel? Dióval milyen lenne? :)
VálaszTörlésNagyon más lesz az íze szerintem, és a színe is sötétebb lesz... De egy próbát megér! Mindenképpen írd meg, milyen lett!!!
TörlésSzuper recept,elkészítettem.Mandula helyett dióval. Imádtuk!!
Törlés