Hozzávalók:
- 10 dkg cukormentes csokoládé
- 10 dkg vaj
- 3/4 pohár gesztenyeliszt
- 3/4 pohár nyírfacukor
- 3 tojás
- Csipetnyi só
- 2 csapott evőkanál cukormentes kakaó
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, majd félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, lassan hozzákeverjük a kakaót, a xilitet, sót, tojást és a gesztenyelisztet. Én egy kerek, kivajazott tepsibe öntöttem a finom illatú krémet, majd tetejére szórtam kb. két marék meggyet és a 170 fokra felmelegített sütőbe tettem. Kb. 30 percig sütöttem.
Szia. Nagyon tetszik a recept. Csak nem értem, hogy a pohár grammban mennyit jelent?
VálaszTörlésA gesztenyelisztet lehet pl. kókuszliszttel helyettesíteni? Köszönöm szépen. Üdv.
Hello!
TörlésGrammban nem mértem le, valószínűleg lusta voltam, és poharazgatni kényelmesebb volt. :) Gyakorlatilag 2 dl- es pohárral vagy csészével méregetek sokszor, de sohasem teszem teljesen tele liszttel a poharat. Sokkal lágyabb a piskóta, ha nincs túlárasztva száraz anyaggal. Ez a süti egyébként isssssteni! :)
Lehet helyettesíteni, de nekem a kókuszliszt magában túl karakteres, annyira én személy szerintnem szeretem...
Szép napot!
Köszi :) Még annyi, hogy a tortaforma mérete 18 cm, a kisebbik?
VálaszTörlésMost mértem le :) 26 cm-es!
TörlésKöszönöm szépen :) Így már végleg összeállt a kép :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésa vajat lehet szerinted helyettesíteni pálma zsírral?
Pálmazsírral még sohasem dolgoztam... Kókuszzsírral viszont készítettem és jó volt!
TörlésSza,
VálaszTörlésKöszi a receptet. steni finom. A meggyet le kellett szednem mert eláztatta a tésztát és nem sült meg, de utána isteni lett! :D