Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- olívaolaj
- só, bors
- víz
A hagymát megdinszteljük, majd amikor már üvegessé válik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sárgarépát, kicsit még együtt párolunk mindent, majd felöntjük 5-6 deci vízzel - a víz mennyisége mindig attól függ mennyire szeretnénk sűrűbbre vagy hígabbra a levesünket. Fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor óvatosan átkanalazzuk a levest a turmixba - azért óvatosan, mert én voltam annyira okos, hogy direktben beleöntöttem és hát hallottam, amint a műanyag a magas hőmérséklettől megpattan... :( Alaposan összeturmixoljuk és visszaöntjük az edényünkbe, majd ismét ellenőrizzük az ízét.
Pirított bacon kockákkal vagy olívaolajon pirított napraforgómaggal együtt tálalva még finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése