Ezt a receptet a szomszédasszonyom javaslatára készítettem el, és mindenkinek nagyon ízlett!!!
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy alma
- fél hagyma
- fél paradicsom
- 1 gomba
- cukkini, hosszában felszeletelve
- 8 szelet bacon
- vaj
- só, bors
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy kivajazott tepsibe fektetjük a hússzeleteket. Minden húsra két szeletbacont teszünk, arra pedig tetszés szerint rétegezzük a zöldségeket. Én négy féle variációt készítettem, hogy lássam kinek melyik fajta ízlik a legjobban. A hagymát csak Gábor díjazta a hússzeleteken, a lányok nem. A legtetejét még egyszer egy picit megsóztam, majd minden húsrakás tetejére két vastagabban vágott almaszeletet tettem. Kettő rakás tetejére vajat is tettem, a másik kettő tetejére nem. Nekem a vajas ízlett jobban... A sütés elején, kb. negyed órán át, alufóliával letakartam a húst, hogy rendesen átfőjön és csak azután vettem le a fóliát és addig sütöttem, amíg az alma is megsült a tetején. Köretet nem készítettem mellé, magában fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése