Nem volt kedvem elugrani a boltba bevásárolni, így minden létező zöldséget összeszedtem a hűtőmből, amit csak találtam.
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg pulykahús
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1/2 karalábé
- 2 hagyma
- olívaolaj
- só, bors
Mindent együtt egy nagyobb teflon serpenyőbe felaprítok, megszórom sóval, borssal - én egy kis vegetát löttyintettem rá, nyakon öntöm olajjal, majd felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és közepes hőfokon, fedővel leborítva hagyom szépen lassan főni, hogy a hús finom puha legyen. Kb. 3/4 óra múlva a fedőt leveszem. A hőfokot megemelve, időnként kevergetve elpárologtatom a vizet.
Káposztával töltött paprikával vagy friss káposztasalátával szoktam tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése