Hozzávalók:
- 1/3 pohár őrölt mandula
- 1/3 pohár őrölt lenmag
- 1/3 pohár őrölt szezámmag
- 1 dl víz vagy zöldségleves
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- olívaolaj a tepsi olajozásához
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a kivajazott tepsiben tenyerünkkel szétlapítgatjuk jó vékonyra. 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Azután a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és kb. 10 perc után ellenőrizzük, vajon elég kemény e. Itt már óvatosnak kell lenni, hiszen a tésztánk elég vékony, könnyen megéghet. Minthogy a szélein sem pirult nekem meg, arra nem jó várni. Villával megnyomkodtam, igencsak kemény volt a teteje és ki is vettem.
Amikor kivesszük, egy kicsit tegyük félre hűlni. Azután szedőlapát szélével szeleteket vájtam ki, és a lapáttal alányúlva tudtam csak a tepsi aljáról felvenni.
Ezt en nagyon szeretem, de konnyitettem magamon es 2 db sutopapir kozott nyujtom el, majd az alsoval egyutt rakom tepsibe. Meg suletlenul pizzavagoval elszeletelem es amikor kesz, akkor csak szet kell oket pattintani egymastol.
VálaszTörlésLegközelebb én is így csinálom, köszi!
Törlés