Hozzávalók:
- 3 pohár őrölt mandula
- 1/4 pohár méz
- 3 evőkanál folyékony vaj
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csésze őrölt kókuszreszelék, amit serpenyőben közepes hőfokon addig pirítunk, amíg világosbarna nem lesz, utána félretesszük hűlni
- 3/4 pohár mazsola
- 3/4 kiskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília esszencia
- csipetnyi szerecsendió
Összekeverjük az őrölt mandulát, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a mazsolát és a pirított kókuszt.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vanília esszenciát és a mézet és csak addig kevergetjük, amíg minden összeáll és szirupossá nem válik. Kicsit félretesszük hűlni.
A tojást hozzáadjuk a mandulakeverékhez és a végén a szirupot is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Kicsit száraznak hat majd a tészta, de az úgy teljesen rendben van, mert amikor a kis labdákat formáljuk belőlük, akkor a kéz melegétől és a vajtól szépen összeáll a gombócunk. A gombócokat lelapítgatjuk a dupla papírral bélelt tepsiben.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük és addig sütjük - kb.15-20 perc, amíg épp hogy a szélein kezd egy nagyon pici színe lenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése