2013. január 23., szerda

Mazsolás keksz







Hozzávalók:

  • 3 pohár őrölt mandula
  • 1/4 pohár méz
  • 3 evőkanál folyékony vaj
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze őrölt kókuszreszelék, amit serpenyőben közepes hőfokon addig pirítunk, amíg világosbarna nem lesz, utána félretesszük hűlni
  • 3/4 pohár mazsola
  • 3/4 kiskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • csipetnyi szerecsendió


Összekeverjük az őrölt mandulát, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a mazsolát és a pirított kókuszt.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vanília esszenciát és a mézet és csak addig kevergetjük, amíg minden összeáll és szirupossá nem válik. Kicsit félretesszük hűlni.
A tojást hozzáadjuk a mandulakeverékhez és a végén a szirupot is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Kicsit száraznak hat majd a tészta, de az úgy teljesen rendben van, mert amikor a kis labdákat formáljuk belőlük, akkor a kéz melegétől és a vajtól szépen összeáll a gombócunk. A gombócokat lelapítgatjuk a dupla papírral bélelt tepsiben. 
A sütőt 160 fokra előmelegítjük és addig sütjük - kb.15-20 perc, amíg épp hogy a szélein kezd egy nagyon pici színe lenni.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése