Hozzávalók:
- 6 nagyobb sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- kurkuma
- gyömbér
- só, bors
- 1 liter víz
- 2 dl kókusztejszín
- vaj
- héj nélküli tökmag
A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a vizet, majd fűszerezzük a sóval, borssal, gyömbérrel és a kurkumával. Nem adtam meg mennyiséget, mert mindenki más erősségű fűszerezést kedvel. Én apránként adagolom a fűszereket és kóstolgatom... így kisebb az esélye, hogy megszalad a bors vagy bármi más. Ezután leborítjuk az edényt és addig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul. Akkor az egészet beleöntjük a turmixgépbe és simára turmixoljuk.
Az edénybe visszaöntve hozzáadjuk a kókusztejszínt. Nekem ekkor nagyon sűrű volt még a levesem, úgyhogy még egy pohárnyi vizet tettem hozzá és közepes hőfokon felforraltam. Ellenőrizzük még egyszer a fűszerezést és kész is.
Egy teflon serpenyőben olvasszunk fel egy ici-pici vajat, tegyük rá a tökmagot és pirítsuk meg. Ezzel díszítsük a tányérba szedett levest. Nem csak szép látvány, de eszméletlenül finom is a sárgarépa krémleves és a tökmag együtt!
Vajon, ha csak kókusztejet teszek bele, úgyis jó lesz? :)
VálaszTörlésBiztosan finom lesz úgyis, csak sokkal hígabb...
TörlésKipróbáltam..Nagyon finon
VálaszTörlés