Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- 2 tojás
- 4 evőkanál őrölt kókuszreszelék
- 4 evőkanál parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- olaj és vaj a sütéshez
A tojást felverjük - én nem szoktam a parmezános dolgokhoz extra sót tenni, mert akkor általában nekem ehetetlenül sóssá válik az étel. Egy másik tányérban összekeverjük az őrölt kókuszt a parmezánnal és a borssal, majd a kerek szeletekre vagdalt hagymát karikákra szedjük megmártjuk a tojásban, meghempergetjük a parmezános keverékben és a már előzőleg felmelegített vaj-olajban aranysárgás-barnára sütjük.
A gyerekeinkről tudni kell, hogy utálják a hagymát, ezért kértük, hogy csukják be a szemüket, mert szeretnénk valami újat megkóstoltatni velük és ki kell találniuk mit tettünk a szájukba. Szkeptikusak voltak, de belementek a játékba. Ízlett nekik, de csak azután mondtuk meg mit kaptak, amikor a falatot már lenyelték. Amint kiderült, hogy hagymáról van szó, azonnal húzták a szájukat és megindult a pfujjogás :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése