Imádom, ahogy a konyhánkba besüt a nap...
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 dl kókusztejszín
- 6 tojás
- 1-1.5 pohár parmezán
- só, bors
- vaj
A karfiolt egy mély, kivajazott tepsibe helyezzük, rózsáira szedve. Teszünk rá sót, borsot - én vegetát tettem, mert Gabesz nem tud vegeta nélkül létezni!!! Mindegyik rózsa tetejére teszünk egy darab vajat, majd 190 fokosra melegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
Közben felverjük a hat tojást, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a parmezánt. Ezt az öntetet ráöntjük a karfiolokra. A sütőt lejjebb tekerjük 160-ra.
Addig sütjük, amíg nem kezd pirosodni. Én bennfelejtettem... Kicsit pirosabbra sütöttem, mint terveztem, de így is finom volt, csak már így nem volt olyan szaftos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése