Hozzávalók:
- 2/3 pohár őrölt lenmag
- 1/3 pohár őrölt mandula
- 1 1/2 kiskanál sütőpor
- bors
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 tojás
- víz
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, egy másikban pedig felverjük a tojást. Ezután mindent összeöntünk és újra átkeverünk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta épp hogy folyós legyen, hogy át tudjuk önteni a tepsibe.
Én kivajazott őzgerinc formába öntöttem a tésztát, majd a 170 fokra felmelegített sütőbe tettem be. Minthogy első paleo kenyerünk, elfelejtettem megfigyelni mennyi ideig sütöttem, de az biztos, hogy villával ellenőrizgettem az állagát, s akkor vettem ki, amikor könnyen belement a tésztába a villa, és nem volt ragacsos a tésztától.
Sacikám nem találta elég sósnak, így készítettünk hozzá fokhagymás vajat, amihez egy jóóóó fél pohár vajat felolvasztottunk, tettünk bele két húsos fokhagymagerezdet és megsóztuk - ezúttal Saci ellenőrizte, elég sós e a vaj, nehogy úgy járjunk, mint magával a kenyérrel. Ezt az egyveleget locsolgatta rá mindegyik szeletre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése