Hozzávalók:
- 2 cukkini, hosszában felszeletelve
- 1/2 pohár őrölt mandula
- 1/2 pohár parmezán
- 2 tojás
- bors
- só
- olívaolaj vagy vaj
A felszeletelt cukkinik mindkét oldalát besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Addig összeöntjük a mandulát, parmezánt és a borsot, összekeverjük. Egy másik edényben pedig sóval felverjük a tojást.
A cukkiniszeleteket először a tojásba mártjuk, majd a parmezános egyvelegbe és végül a serpenyőbe tesszük, amelyben már előzőleg felhevítettük a zsiradékot. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Csak teflon bevonatú edényben érdemes sütni, mert egyébként a rántás leragad az edény aljára és bunda nélkül marad a cukkinink.
Sütőben is süthetjük, de akkor nem csupán a tepsit vajazzuk be, hanem minden egyes rántott cukkini tetejére még tenni kell egy kis vajat. Ja, és ily módon sütve, kevésbé szaglik az egész lakóterület :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése