Hozzávalók:
- 4 piros paprika
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vagdosva
- 3/4 pohár őrölt szezámmag
- 3/4 pohár parmezán
- 2 tojás
- só, bors
- 8 szem aszalt szilva
- 8 szem aszalt sárgabarack
- olívaolaj
A hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az őrölt szezámmagot, a parmezánt, a két tojást és ellenőrizzük, hogy kell-e még fűszerezni.
Közben a paprikákat félbe vágjuk, kivágjuk a magházát és kivajazott tepsibe helyezzük. A gombás tölteléket elosztjuk a paprikákon, mindegyikre teszünk egy-egy szem szilvát és aszalt sárgabarackot. 180 fokra felmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a paprika egy kicsit 'megadja magát' - erősen terjed az illata szerte a konyhában és jól átsültnek tűnik a töltelék is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése