2013. január 21., hétfő

Töltött paprika




Hozzávalók:

  • 4 piros paprika
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma apró kockákra vagdosva
  • 3/4 pohár őrölt szezámmag
  • 3/4 pohár parmezán
  • 2 tojás
  • só, bors 
  • 8 szem aszalt szilva
  • 8 szem aszalt sárgabarack
  • olívaolaj
A hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az őrölt szezámmagot, a parmezánt, a két tojást és ellenőrizzük, hogy kell-e még fűszerezni. 






Közben a paprikákat félbe vágjuk, kivágjuk a magházát és kivajazott tepsibe helyezzük. A gombás tölteléket elosztjuk a paprikákon, mindegyikre teszünk egy-egy szem szilvát és aszalt sárgabarackot. 180 fokra felmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a paprika egy kicsit 'megadja magát' - erősen terjed az illata szerte a konyhában és jól átsültnek tűnik a töltelék is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése