Hozzávalók:
- 2 pohár őrölt mandula
- 2 csipet só :)
- 2-3 evőkanál olvasztott kókuszzsír vagy vaj
- 1 tojás
Összekeverjük a hozzávalókat, majd egy kerek tepsibe óvatosan nyomkodva szétterítjük.
14-16 percig sütjük 180 fokon, egészen addig, amíg aranybarna nem lesz a tészta. Akkor kivesszük a sütőből és gyorsan elkészítjük a meggyes öntetet.
Meggyes öntet:
- 35 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál víz
- két evőkanál méz
- 1 kiskanál zselatinpor
Összekeverjük a fentieket, majd kb. tíz percig közepes hőfokon kevergetjük, amíg szirupossá nem válik. Ráöntjük az aranybarnára sült tésztára.
A tetejére tettem még a következőt:
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
Ezt elkevertem, majd egyenletesen eloszlattam a meggyes pite tetején és még kb 15 percig sütöttem, így együtt. Akkor vettem ki a sütőből, amikor a tetején lévő mandula és kókuszreszelék elkezdett egy picit barnulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése