2013. január 25., péntek

Töltött gomba




Hozzávalók:

  • 6 darab nagyobb gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 szelet téliszalámi
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál parmezán
  • bors
A gombáknak mosás után kivesszük a tönkjét és apró kockára vágjuk. Közben a gombafejeket 180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. 
 A hagymát szintén felkockázzuk, majd olajon megfonnyasztjuk. A gombát is hozzáadjuk és addig pároljuk, amíg a gomba leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk. Később hozzákeverjük a tojást, a parmezánt és a szintén apró kockára vagdosott téliszalámit, majd az egészet borssal fűszerezzük. Én a parmezán miatt extra sót nem tettem hozzá és nekem így is finom volt. A többiek utólag még megsózták.
A gombafejek közben megsültek. A sütőt nem kapcsoljuk még ki. A gombafejekből kiöntjük a levet, majd a töltelékünkkel megtöltjük azokat és betesszük a meleg sütőbe. Addig sütjük, amíg halványbarna nem lesz a tojásos töltelékünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése