2013. január 12., szombat

Csokoládés málna torta





Hozzávalók a tésztához:

  • 2 pohár őrölt mandula
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál kókuszolaj vagy olvasztott vaj
  • 1 tojás
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kivajazott kerek tepsiben, ujjainkkal szép óvatosan szétnyomkodjuk és 190 fokra felmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor kell kivenni, amikor arany színűvé válik a tészta.

További hozzávalók:

  • 1 vagy másfél tábla cukormentes csokoládé
  • fél pohár kókusztejszín
  • 2 kanál xilit
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál zselatin
A kókusztejszínt közepesen hőfokon felmelegítjük, majd beledaraboljuk a csokit és addig kevergetjük, amíg krémes  állagúvá nem válik az egész. Ezt ráöntjük a kisült tésztára, majd megszórjuk két kanál xilittel.



A málnát a mézzel elkeverjük és közepes hőfokon melegítjük, hogy a málna egy kis levet engedjen. Akkor hozzáadjuk a zselatint, még egy kicsit kevergetjük, majd ráöntjük a csokival leöntött tésztánkra.
1-2 vagy akár több órára a hűtőbe tesszük, hogy a tészta is megpuhuljon és összeérjenek az ízek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése