Hozzávalók a tésztához:
- 2 pohár őrölt mandula
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy olvasztott vaj
- 1 tojás
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kivajazott kerek tepsiben, ujjainkkal szép óvatosan szétnyomkodjuk és 190 fokra felmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor kell kivenni, amikor arany színűvé válik a tészta.
További hozzávalók:
- 1 vagy másfél tábla cukormentes csokoládé
- fél pohár kókusztejszín
- 2 kanál xilit
- 50 dkg fagyasztott málna
- 2-3 evőkanál méz
- 1 kiskanál zselatin
A kókusztejszínt közepesen hőfokon felmelegítjük, majd beledaraboljuk a csokit és addig kevergetjük, amíg krémes állagúvá nem válik az egész. Ezt ráöntjük a kisült tésztára, majd megszórjuk két kanál xilittel.
A málnát a mézzel elkeverjük és közepes hőfokon melegítjük, hogy a málna egy kis levet engedjen. Akkor hozzáadjuk a zselatint, még egy kicsit kevergetjük, majd ráöntjük a csokival leöntött tésztánkra.
1-2 vagy akár több órára a hűtőbe tesszük, hogy a tészta is megpuhuljon és összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése