Ez is a szilveszteri menünk része volt... :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg bármilyen darált hús - én pulykát használtam
- 1 egész tojás
- 1-2 marék őrölt mandula
- őrölt bors
- majoranna
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj vagy vaj a sütéshez
A húshoz hozzáadjuk az összes hozzávalót fűszerekkel együtt, majd egészen kicsi golyókat formálunk és forró olajban, sűrűn forgatva szép pirosra sütjük.
A mártás:
A gombát mosás után cikkekre vágjuk, a hagymát apróra szeleteljük. A hagymát olívaolajon megdínszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a babérlevelet, paradicsomlevet. Addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog és amíg nem kezd sűrűsödni. Akkor adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Hűtve tálaljuk!
A mártás:
- 1/2 kg gomba
- 4-5 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott kiskanál csemege pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- 1 kisdoboz paradicsompüré (nekem épp nem volt itthon, így a házi paradicsomléből tettem bele)
- só
- bors
- 1 kiskanál xilit
- 1 kiskanál citromlé
A gombát mosás után cikkekre vágjuk, a hagymát apróra szeleteljük. A hagymát olívaolajon megdínszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a babérlevelet, paradicsomlevet. Addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog és amíg nem kezd sűrűsödni. Akkor adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Hűtve tálaljuk!
Itt északon sütőben sütjük a fasírtot (mostanában már én is).Egy tepsibe berakjuk a gombócokat (úgy, hogy érintsék egymást, de ne nyomódjanak meg), megkenjük pl. kókuszolajjal, hogy a teteje ne száradjon meg. 200 fokon alufóliával lefedve, majd 10 percig 250 fokon alufólia nélkül sütjük. Így még egyszerűbb a sütés és jó puha marad a fasírt :-)
VálaszTörlésEgy ideje már mi is úgy sütjük! Kevésbé szívja meg magát a fasírt a zsiradékkel...
Törlés