2013. január 30., szerda

Tejszínes gombamártás




Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy hagyma
  • 2 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál őrölt kókuszreszelék
  • só, bors
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa 
  • olívaolaj vagy kókuszolaj
Az felhevített olajra rádobjuk a felszeletelt répákat és a hagymát, majd rövid időn belül a gombát is. A fokhagymát csak akkor adjuk hozzá, amikor a gomba már szinte elfőtte a levét. Sózzuk, borsozzuk.
Egy másik edényben összekeverjük a kókuszt a tejszínnel és addi főzzük közepes hőfokon, amíg egy picit be nem sűrűsödik. Akkor a gombát hozzáöntjük, együtt pár percig még főzzük, majd ellenőrizzük a fűszerezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése