Hozzávalók:
- 1 közepes méretű főtt karfiol
- 2 evőkanál puha vaj
- 4 tojás
- só, bors
- 1/3 pohár kemény sajt vagy parmezán
- 2 evőkanál kókusztejszín (mivel nekem most nem volt itthon tejszínem, ezért fél pohár kesudiót ledaráltam és összekevertem ugyanannyi vízzel)
- olívaolaj
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ne egy kemény tésztát várj, elég löttyedt volt az enyém... A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit kibéleljük papírral és kanállal kiadagoljuk a tésztát a papírra. Hagyj helyet a pogácsák között, mert egy kicsit terülnek sülés közben. Nekem brutttál bejött ez a pogi, nem tudtam abbahagyni az evést... :)
Szia!
VálaszTörlésSzerinted mi lenne, ha kókuszzsírt, vagy sertészsírt használnék?
Mindkettő tökéletes! A mennyiség ugyanaz, viszont a sertészsír ad neki még egy extra ízt.
VálaszTörlésszia, a karfiol milyen formában kerül bele? köszi!!
VálaszTörlésJogos a kérdés :-) főtt karfiolt keverünk bele. Máris javítom a receptet!
TörlésImádom! Köszi a receptet. :)
VálaszTörlésNagyon örülök!!!
Törlésszia, a vaj, az milyen vaj? mert az nem paleo ha jól tudom... köszi :)
VálaszTörlésbocs, még egy kérdés... :) tényleg nincs benne semmi "liszt"-féle?
VálaszTörlésSzia! En kicsit modositottam, vagtam bele sonkat es szortam a tetejere piritott, es himalaja soval izesitett magkevereket. Tökmag, napraforgo es kömenymag. Aztan vettem maffin papirformakat. Erdemes kettesevel vagy harmasaval tenni a papirformat, mert a massza eleg folyekony. A tojasfehejret külön fel szoktam verni. A paleo kenyerhez is. Igy omlosabb. Szerecsendioval es feherborssal is izesitettem. Oliva olajat nem hasznalok, mert omega 6-os zsirsavat tartalmaz. Köszönöm az ötletet.
VálaszTörlésSzia! Mennyi ideig sütötted? :)
VálaszTörlésAz idôt nem mèrtem, addig sütöttem, amíg pirosodni nem kezdett
TörlésHello Brigi,a karfiolt pürésíted előtte? :)
VálaszTörlésKrumplitörôvel szétnyomkodtam :)
Törlés