2013. augusztus 16., péntek

Nagyon finom lenmag süti






Próbálok variálni a magokkal és összehozni olyan sütiket, amik olcsók, ám nagyon ízletesek. Mert imádom a mandula alapú sütiket, de a mandula ára meglehetősen borsos, és amennyiben az ember a gyerekeinek a sütiéhségét szeretné csillapítani, akkor az nem olcsó mulatság  :) Az alábbi receptben az a jó, hogy a megadott 40 dkg magörlemény bármi lehet, ami éppen otthon van - lenmag, szezámmag, napraforgó, kókuszreszelék, zabpehely, mák, stb. Nekem most a mennyiség fele a lenmag volt, mert abból találtam itthon sokat.

Hozzávalók:


  • 40 dkg vegyes magörlemény (én, mint említettem fele lenmagot tettem, ami ugye 20 dkg volt, a többi, ami és amennyi itthon volt: kókuszreszelék, egy kanál zabpehely, szezámmag, napraforgómag, kevéske kesudió) - ezt mind ledaráltam együtt
  • 2 tojás
  • 20 dkg olvasztott vaj (mivel csak 10 dkg vajam volt a másik 10 dkg-t olívaolajjal pótoltam)
  • ízlés szerinti mennyiségű cukormentes csokidarabok
  • 15 dkg xilit vagy méz
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • Csapott kiskanál fahéj
A magokat ledaráljuk, majd mindent sorban beleteszünk, alaposan összegyúrjuk a masszát, kis labdácskákat formálunk végül sütőpapírral bélelt tepsiben ellapítgatjuk. 10-15 percig kell sütni, 180 fokon. Nem nőnek meg, viszonylag közel is lehet őket egymás mellé pakolni. Én a picit sültebbeket szeretem, így néhányat végigkóstoltam sülés közben, mire eldöntöttem mikor is felel meg nekem :)



1 megjegyzés:

  1. Iszonyú finom lett:-ooo a család nem mentes része is rajong érte... hálás köszönetünk:-)))
    Nálam is a lenmag volt túlsúlyban + amit találtam: kókusz, napraforgó, tökmag, fenyőmag.. mással is kipróbálom..szuper alaprecept!

    VálaszTörlés