2018. április 8., vasárnap

Húsmentes töltött padlizsán




Annyi féle ételt készítettem egyszerre a családnak (hortobágyi palacsintát, croutont, spenót krémlevest), hogy a saját kajámra már nemigen maradt időm és a hús is elfogyott :):):) Így lett húsmentes a padlizsán...

Hozzávalók (ezt én egyedül ettem meg):

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • só 
  • bors
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • 2 tojás
  • 5 dkg őrölt szezámmag
  • olívaolaj
  • 1-2 evőkanál parmezán
A megmosott padlizsánt hosszában kettévágjuk, óvatosan kivágjuk a húsát, majd a kivájt padlizsánokat és a zöldség húsát is megsózzuk és állni hagyjuk.
Közben az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a piros kaliforniai paprikát, a felkockázott padlizsán belsejét és a fokhagymát, majd az egészet összepirítjuk - annyira, hogy a paprika is "összeessen". Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a petrezselyemmel. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a tojást és az őrölt szezámmagot is.
A keverékünket elosztjuk a két félbevágott, kivájt padlizsánon, megszórjuk reszelt sajttal vagy parmezánnal és beletesszük egy olívaolajjal kinet tepsibe és 180 fokon addig sütjük, amíg a padlizsán héja megráncosodik, ez kb 40-45 perc. 


2 megjegyzés: