2018. november 25., vasárnap

Almás-sütőtökös krémleves




Ilyenkor télen szinte mindig van itthon sütőtök, hol krémleves, hol rétes, hol pedig sima sütőtök készül belőle. Mivel most csak egy kis darab tök maradt, almával kiegészítettem... Mindenkinek ízlett a családban!

Hozzávalók:

  • Fél sütőtök, felkockázva
  • 4 alma, megpucolva, felkockázva
  • 1 db vöröshagyma, felkockázva
  • Egy evőkanál vaj, hidegen mérve
  • 1 evőkanál almaecet
  • Őrölt szegfűszeg
  • Bors
  • 1 dl Kókusztej
  • 3 evőkanál parmezán
A felaprított hagymát megpirítjuk a vajon, amikor üvegessé válik, rádobjuk a tököt és az almát és 4-5 percen át pároljuk, gyakran megkevergetve. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd főzzük, amíg a tök megpuhul. 
Amikor a tök megpuhul, turmixoljuk össze az egészet, adjuk hozzá a balzsamecetet, a fűszereket, a parmezánt és a kókusztejet. 
T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése