2018. december 25., kedd

Balzsamecetes-kakuffüves csirke gombával




Három új receptet vezettünk be a karácsonyi menübe. Ez elég nagy bátorság volt a részemről, hiszen előtte ki sem próbáltuk őket, de szerencsére mindegyiknek sikere volt! A desszert Trixi érdeme volt, a két sós főételt pedig én találtam a Yummly oldalán.


Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • 6-7 szelet csirkemell (bőr nélkül, se nem vastag, se nem vékony:))
  • bors
  • 2 hagyma, nagyon apróra felkockázva
  • 30 dkg előre megpárolt gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl balzsamecet
  • csapott kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl víz
  • 1 marék petrezselyem
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Belehelyezzük a csirkemelleket, sózzuk és borsozzuk. Addig sütjük, amíg az alja pirosas nem lesz, azután megfordítjuk, ezt az oldalát is sózzuk és borsozzuk. Szintén pirosasra sütjük. Ezután kiszedjük egy tányérra és félretesszük. 
A serpenyőben felmaradt olaj-vaj keverékre dobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, azután rádobjuk a gombát és a fokhagymát is és  percig együtt pároljuk. Ezután mehet is rá a balzsamecet, pirosaprika és a kakukkfű egy perc múlva a víz is. Adjuk hozzá a húst is.
Akkor kész, amíkor a szaft egy kicsit besűrűsödik. 
Babos-paradicsomos bulgurral ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése