2013. június 26., szerda

Olasz paradicsomleves







Hozzávalók:



  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 4-5 közepes méretű paradicsom, szintén felkockázva
  • 10-12 szelet télizsalámi vagy sonka felkockázva
  • 4-5 hosszú bacon szalonnacsík, szintén felkockázva
  • 4 dl paradicsom sűrítmény 
  • kókusztej
  • só, bors, bazsalikom
  • kb. 5 dl víz
  • olívaolaj
  • parmezán

A hagymát az olívaolajon elkezdjük pirítani, szinte mindjárt rá is dobhatjuk a felkockázott téliszalámit és baconszalonnát. Eredetileg mindig sonkával készítettem ezt a receptet, de most nem volt belőle itthon, ezért esett a választás - kizárásos alapon :) - a baconre és a szalámira.
Amikor egy picit kezd a szalonna színt kapni, rádobjuk a felkockázott paradicsomot és a sűrítményt, s mindjárt rá is öntjük a vizet. A víz mennyisége attól függ ki mennyire szereti hígabban avagy sűrűbben a levest. Mivel én a tartalmasabb, sűrű leveseket szeretem, inkább csak annyi vizet adok hozzá, hogy épp csak folyékony legyen. Ekkor már a fűszereket is hozzáadjuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szalámi és a bacon is elég sósak, inkább sűrűbben kostolgassuk, nehogy megszaladjon a só. Miután a borsot és a bazsalikomot is hozzáadtuk, hagyjuk felforrni. 
Amint felforrt, hozzáöntünk kb. 3 dl kókusztejet és még egyet rottyantunk rajta, ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!
Parmezánnal megszórva tálaljuk! Mennyei...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése