2014. augusztus 28., csütörtök

Paleo banánpogácsa




Az őszibarack, körte és szilvakavalkád idején magam sem értem miért éppen banános dolgokat készítek... :)

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • fahéj
  • szerecsendió
  • 1 db tojás
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Amennyiben nagyon száraznak találnánk a masszát, egy ici-picit kókusztejszínt is adhatunk hozzá...
Kis gombócokat formázunk, amit ellapítgatva felhevített kókuszolajban ropogósra sütünk.
Szilvalekvárral a legjobb!

3 megjegyzés:

  1. Életem első paleo süteményének készült, de sajnos nem sikerült. :( Nem állt össze a tészta végig folyós maradt, nem tudom hol ronthattam el. :(

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nekem is egy ragacsos massza volt, de a forró olajba téve az alja megkérgesedik és onnantól már könnyen megfordítható. Azt furcsállom, hogy folyós maradt, mert a két banán mellett csak a tojás adna hozzá 'folyadékot'... Ilyen esetben egy csapott kiskanál útifűmaghéjat kell hozzáadni, egy kis időre félretenni állni, és máris egy összeállt masszát kapsz...
      Remélem azért még próbálkozol!
      Szép napot!

      Törlés