2014. szeptember 13., szombat

Kakaós-meggyes süti




Szombati édesség. Főként nekem. Főként csak úgy... :)

Hozzávalók:

  • 6 db tojás, szétválasztva
  • 3 evőkanál őrölt kókuszreszelék
  • 1 púpos evőkanál cukormentes kakaó
  • 2 púpos evőkanál eritrit
  • 1 dl olvasztott vaj
  • 1 kiskanál rum esszencia
  • csapott kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • meggy


A tojásfehérje felverésével szoktam kezdeni, mert utána azonnal használhatom a mixert - mosogatás nélkül :), a sárgájához :):):)

Szóval a fehérjét kemény habbá verjük. Azután a sárgáját az eritrittel habosra mixereljük, majd minden további hozzávalót beleadagolunk és egy nagyon finom, piskótakrémet kapunk. A tepsibe lapátolás után a tetejére meggyet szórunk - annyit tettem, ami teljesen befedte a tészta tetejét, majd 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a közepe is átsül.
A meggydarabok mind szépen lesüllyedtek a piskóta aljára...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése