2015. augusztus 5., szerda

Mandulás-mazsolás süti




Nem tudom szavakba foglalni azt az örömet, boldogságot és megkönnyebbülést, hogy befejeztük a konyhánkat - hogy ismét alkothatok és a családomat kényeztethetem. Két hónap konyha nélkül egy örökkévalóságnak tűnik... De most!!! Beindul a gépezet :)

Nagy örömben és kellemes meglepetésben volt részem a napokban, amikor a Mucika bár tulajdonosai megkerestek azzal, hogy szeretik a receptjeimet és alkossunk valamit közösen... Az alábbi süti nekik készült, bemutatkozásként :)

Hozzávalók:
  • 4 evőkanál őrölt mandula
  • 4 evőkanál őrölt zabpehely
  • 3 evőkanál őrölt kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • maréknyi mazsola
  • 4-5 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • kókusztej
A kókusztejen kívül mindent dolgozzunk össze, kókusztejet épp csak annyit adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen nagyon száraz és össze tudjuk gomboccá gyúrni. A papírral bélelt tepsiben lapítgassuk el, majd 180 fokra felmelegített sütőben addig süssük, amíg a szélei pirosodni-barnulni nem kezdenek.





Kedvenc helyem




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése